Един от принципите в нея е формулиран като реализация на

...
 Един от принципите в нея е формулиран като реализация на
Коментари Харесай

Мицкоски след думите на Главчев: Ще чакаме да дойде някой разумен...

 Един от правилата в нея е дефиниран като „ реализация на стратегическия интерес за европейска интеграция посредством разговор и съблюдаване на правила ”, а в отговор на въпрос за измененията в конституцията на страната, които са изискване за начало на договаряния на Северна Македония с Европейски Съюз, отговори, че позицията на ВМРО-ДПМНЕ ”по този въпрос е ясна ”,  осведоми Българска телеграфна агенция.

„ Не виждам какво е толкоз ужасно, откакто имаме анекс към Договора за другарство и добросъседство с България, да имаме още един анекс към него, в който да забележим какви правила ние ще представим и с какво ние ще влезем в тези диалози. С такава идея, като сегашната ние нямаме желание да го поддържаме. Не влизаме в този развой за политическа гимнастика или да покажем какъв брой сме твърди. Ние не имаме вяра, че това е същинският развой (на присъединение към ЕС). Защото, с цел да бъде същински този развой, от другата страна би трябвало да имаме показан явен проект. Ние нямаме явен проект с изключение на гола изразителност, че би трябвало да им имаме вяра. Но, чакайте, господа, ние ви имаме вяра повече от две десетилетия ”, съобщи водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който на уточняващ въпрос на водещия уточни, че въпреки всичко приказва за Европейски Съюз, тъй като „ Европейски Съюз води този развой, а България е част от това ”.

 

" Европейски Съюз споделя, че би трябвало да се създадат измененията в конституцията и автоматизирано ще стартираме договарянията ", вметна водещият. „ А ние споделяме: Добре, само че това ще стане незабавно, откакто влезем в Европейски Съюз. И хайде в този момент да беседваме какво ще вършим от този миг нататък ”, реагира Мицкоски.

 

А на репликата, че българският министър председател, Мицкоски отговори: „ Тогава ще се заемем със дилемите си тук и ще чакаме да пристигна някой рационален, с който да можем да беседваме ”, а на българския министър председател да се зададе въпросът от какво България е отстъпила.

 

„ Аз не виждам от какво България е отстъпила. Аз не виждам такова нещо. За пръв път двустранен контракт е част от преговорна рамка. Такова нещо не съществува в нито един случай. Добросъседските връзки са напълно друго нещо и си има интернационалните критерии какво значат добросъседски връзки. Аз приказвам за двустранен контракт, покажете ми различен подобен образец. Няма. Аз съм подготвен да потегли и на всички места по света да обосновавам нашите позиции ”, уточни Мицкоски.

 

Политици от желания съдружен сътрудник на ВМРО-ДПМНЕ „ Заслужава си ” (ВРЕДИ), неколкократно са заявявали, че приемането на измененията в конституцията, с цел да продължи Северна Македония по европейския път, са тяхното изискване, с цел да вземат участие в държавното управление. Попитан дали това не е проблем за него, Мицкоски съобщи, че не желае да прави контракт „ в дух на ултиматуми ” и в случай че ВМРО-ДПМНЕ почита гласоподавателите на „ Заслужава си ”, и те би трябвало да почитат гласоподавателите на ВМРО-ДПМНЕ.

 

„ Не бих желал да изпаднем в обстановка, в която ще преговаряме с ултиматуми. Това е неверно... Никой не е срещу европейското бъдеще, в противен случай, само че не мога да приема, че това, което е сложено на масата, или го приемаш, или го оставяш. Това е ултиматум и няма нищо общо с европейските полезности, нито пък аз съм взел участие в договарянето на този ултиматум. Нещо повече, предложихме да бъдем част от този развой. Отказаха ни. Не може ВМРО-ДПМНЕ и македонският народ да заплаща грешките на някои неразумни или неопитни политици... След декемврийската среща на върха не може нито един политик в Брюксел да ме убеди, че правилото на единомислещо решение е годно. Не е годно към този момент, откакто се случи един празен стол, когато се взимаха решения... Значи в случай че се желае, може. Затова ние би трябвало да престанем да бъдем в подчинена позиция и би трябвало да покажем темперамент, в случай че желаеме да ни почитат ”, съобщи Мицкоски.

 

 

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР